γυμνάσιο Επισκοπής Ρεθύμνου

Αλήθεια, πόσο αλκοόλ αντέχετε;

Αλήθεια, πόσο αλκοόλ αντέχετε;

Ο Αλκοολισμός μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου και γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζουμε μερικά προειδοποιητικά σημάδια, ώστε να τα αναγνωρίζουμε άμεσα. Είναι φανερό ότι η κατανάλωση αλκοόλ γίνεται από άτομα διαφόρων ηλικιών οπότε και οι επιδράσεις της κατάχρησης διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Έτσι δεν είναι εύκολο να αντιληφθούμε πότε ξεκινάει το σοβαρό πρόβλημα!

«Ψυχολογικοί, οικογενειακοί, κοινωνικοί παράγοντες». Αυτοί είναι λίγοι μόνο από τους αλληλένδετους  παράγοντες όπου μπορούν να μας κάνουν αλκοολικούς…  Είναι λογικό ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες να εθιστούν στο αλκοόλ αυτοί που έχουν στενή σχέση με αυτό. Δηλαδή άνθρωποι των οποίων οι οικογένειες αποτελούνται από αλκοολικούς και αναγκαστικά  συναναστρέφονται μαζί τους. Παρ’ όλα αυτά, το πιοτό χρησιμοποιείται ως  αυτοθεραπεία σε άτομα με άγχος, διπολική διαταραχή ή κατάθλιψη.

Μαθαίνοντας τα πάντα για το ποτό και τις συνέπειές του, φροντίστε να μην εθιστείτε σε αυτό. Είναι κρίμα, προσπαθώντας να ξεχωρίσετε στους γύρω σας, να καταστρέψετε τους εαυτούς σας. Δεν λέω να μην πιείτε ποτέ,απλά να είστε προσεκτικοί και να έχετε αυτοέλεγχο. Φροντίστε να μην χρειαστεί να πάθετε για  να μάθετε!!!